Ignorerat din budget nyligen? Jag fattar.

För att vara helt ärlig, jag har inte mycket att säga om budgetering just nu. Jag har inte tittat på min budget i… ett antal dagar.

Jag är ledsen, men just nu? Allt är för konstigt och svårt.

Just nu känns det som att jag har alldeles för mycket tid och ingen tid (freaking homeschool) på en gång.

När jag senast vågade ut till butiken, köpte jag Pop-Tarts. Varför? Jag har ingen aning.

Det finns dagar då det verkar som om vi kanske anpassar oss till ett nytt normalt och sedan, andra dagar, där allt känns så överväldigande hemskt och jag inte riktigt kan andas. Igår föll helt i den senare kategorin.

Under de senaste åren har detta varit min favorit mugg:

Jag älskar det eftersom det är ljust gult och glad men erkänner också att livet är galet. Jag älskar det eftersom det är flisas och har en stor spricka men ändå gör vad den skapades för att göra. Tills igår är det.

Jag har använt den här muggen nästan varje dag i typ tre år, genom de svåraste tiderna i mitt liv, utan incidenter. Fram till igår, när jag hällde mitt kaffe och det började sippra ut sprickan-forsande verkligen.

Stor röra. Total katastrof. Kaffe överallt.

Och efter att jag städat upp allt och slutat gråta, slog det mig att detta är precis vad livet känns just nu.

Vissa dagar kommer vi att halta med, och det känns som kanske vi hittar en ny, långsammare rytm, och vi kommer att vara OK. Vissa dagar, trots freaking.loud.kids. och rädslan och det okända, vi kommer att göra vårt arbete, och göra maten, och leva våra liv. Inget att se här. Och då kommer vi att åsidosättas av andra identiska dagar som bara är tyngre och allt känns mer som: Enorm röra. Total katastrof. Kaffe överallt.

Jag önskar att jag kunde få någon form av varning, om när allt skulle kännas som för mycket. Även nu när jag tänker på det, den 4: e klass matematiska uppdrag förfallodagar verkar ha en ganska direkt korrelation. Jag för min del känner mig som den sista att få PM om vilken typ av energi eller känslor jag kommer att föra in en viss dag. Det visar sig att detta är ett ansträngande sätt att leva.

Jag försöker intala mig själv att vissa dagar kommer att bli dåliga, och det är OK. Jag försöker intala mig själv om vi äter Pop-Tarts och omdefiniera skärmtid som bara ”tid”, det är inte slutet på världen.

Jag önskar att jag var en av de människor som använde den här gången för att starta ett företag eller ta upp en ny hobby eller nivå upp mitt fitness spel, men jag är inte. Jag försöker jobba med barnen i min bransch. Jag försöker se till att mina barn inte misslyckas i 4: e och 1: a klass. Jag lagar mat och städar upp mer än vad som verkar rimligt. Jag tar det bara en långsam, lång dag i taget.

Jag måste tro att jag inte är ensam. Det kan vara mer korrekt att säga att jag måste tro det.

Och den budgeten? Tja, det har fått mig till denna punkt där jag bara kan ta en stund och vila i denna no-good, mycket dålig, något-neverending dag. Det kommer fortfarande att vara där på en av de dagar då jag känner mig motiverad och strömförande att omfamna denna nya normala och under tiden kommer jag bara vara här och äta min Pop-Tarts för en liten stund.

Så, här är till mammor som sänker baren. Skål för kycklingnuggets och Roblox. Skål för att stirra på väggen. Skål för att känna sig avstannad och bedövad och överväldigad. Skål för oförutsägbara och irrationella toppar och dalar. Skål för att ersätta dom med nåd. Skål för att fira de minsta segrarna där vi kan. Skål för att veta att vi inte är ensamma.

Om du har upplevt inkomstförlust eller förlust av arbetstillfällen som en del av din no-good, mycket dålig dag, hitta lite solidaritet i våra YNAB samhällen. Vi lanserar en förlust av arbetstillfällen gemenskap med början i mitten av maj där du kan tala säkert om de ekonomiska utmaningar som kommer med inkomstbortfall. Prenumerera på vårt veckobrev för att meddelas när registreringar öppnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: