Tio saker som jag lärde mig när jag var tjugo

Hej alla, som ni kan se är dessa 10 saker jag lärt mig, om du redan visste dessa saker så är det fantastiskt, om du inte så förväntar jag mig inte att du håller med / lär dig dem enbart baserat av det här inlägget. Okej tack :-S, glad läsning!

Var mer uppmärksam: Försök att beundra himlens föränderliga färger, de blommorna på sidan, den vackra byggnaden, all vind i håret, den goda maten på din tallrik; Lita på mig, varje dag blir så mycket bättre när du uppskattar de små sakerna. Du kan göra detta till en daglig övning och ändå vara lika förvånad, eller ännu mer.
Egentid är viktigare än du tror att det är: Under den längsta tiden jag brukade titta på mig tid som en ”sida sak” jag kunde åta sig att om jag ville. Det är inte förrän nyligen som jag insåg att det är viktigt för mig att fungera rätt och det är super, SUPER viktigt att lära känna vem du är, när det bara är du i rummet.
Doftljus är vackra: Jag tror inte att jag behöver utveckla detta, men försök att skämma bort dig själv genom att läsa din favoritbok eller studera eller måla eller stirra på en vägg även, med din favorit doftljus tänd bredvid dig (försök att inte bränna ditt hus ner ändå).
Vänskap som är tänkta att pågå, sist utan att det verkar som arbete att upprätthålla:
Varje vänskap har verkligen sina upp-och nedgångar, men jag kan inte betona detta nog; om det känns som en större ner, och om de inblandade inte kan hitta tillbaka till varandra eftersom en person inte försöker, eller båda människor försöker, eller ingen är, då släppa taget är det bästa du kan göra för alla inblandade.
HUDVÅRD!!! Är så kul????: Jag är ledsen men vad är inte tilltalande om att ta hand om din hud och skämma bort dig själv och känna att du får ditt liv tillsammans?
Att ha djupa samtal fungerar alltid till det bättre: Den vanliga ”hur var din dag” är också benägna att kolla upp nära och kära, men några djupa frågor och debatter här och det finns bra inte bara att lära känna någon bättre, men också att förstå om de menar väl eller inte, för att få ett annat perspektiv på världen. Det är det närmaste du kan komma att se världen från någon annans ögon och jag tycker det är ganska coolt.
Uppskatta de människor du älskar när du kan: Gå krama dina föräldrar, syskon, vänner, husdjur, berätta för dem att du älskar dem och i fall visar tillgivenhet är inte en del av din starka sida, bara le mot dem eller peka finger vapen på dem eller vad som helst, men sprida kärlek eftersom världen behöver mer av det.
Låt inte din skicklighetsnivå döda din hobby: Sluta inte rita, måla, sjunga, spela det instrumentet, skriva, dansa, vad det är du älskar att göra, bara för att du eller någon annan tror att du inte är tillräckligt bra. Bara göra det för kärleken att göra det, eller arbeta på din skicklighet om det är ditt mål! Ni siktar, vänner.
Att vara högljudd om rätt sak hjälper definitivt minst en individ där ute: Stöd är viktigt och du bor i en generation där du kan tala om bokstavligen något på sociala medier för hundratals och tusentals människor att se, så varför inte använda denna makt för att bryta social stigmatisering? Du kanske inte är en kändis, men det gör det. Inte. Fråga. Gör det ändå.
Att vara i nuet: Jag älskar att sätta upp roliga tider med vänner eller en snygg måltid på min historia, men istället för att spendera ännu tre minuter för att redigera den och ladda upp den just då (bekännelse: Jag tar faktiskt mycket längre tid eftersom jag måste matcha min estetiska, oops), lämnar jag redigering och uppladdning för när jag är på egen hand igen, så att jag kan ge mina vänner / mat den uppmärksamhet som de förtjänar.

Och totalt sett, var inte blyg för att känna sig stolt över hur långt du har kommit. Jag är 20, det var inte lätt att komma till 20. Jag är oerhört tacksam för allt livet har erbjudit mig och jag erkänner mitt privilegium.

Med detta sagt, jag är också stolt över mig själv för att ha fått igenom varje dålig dag hittills,

för att ha styrkan att tro på att vara lycklig om och om igen,

lära sig att välja att inte känna är en illusion och en fälla,

att låta mig känna naturligt var det bästa jag kunde göra för mig själv,

att jag inte är skyldig hela världen en förklaring,

att jag förtjänar bra saker och bör inte bli förvånad när de händer mig.

Jag hoppas att du har insett samma sak, oavsett hur gammal du är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: