Akta tassarna

Har du någonsin haft en solbränna? En rejält otäck en som riktigt svider? Röd, varm och värkande. Minsta beröring gör så ont. Din hud känns ungefär så här:

Vi måste alla vara försiktiga i solen. På uppmaning av hundråd på ifokus och härliga hund så är det lika viktigt att: vi måste vara försiktiga på uppdrag av våra husdjur. Tillgång till rent färskvatten är en självklarhet. Skugga är en annan. Just nu är det väldigt varmt ute, trottoarerna och asfalten är väldigt varm att gå på. Vi bryr oss inte så mycket om det eftersom vi brukar ha skor. Men våra hundar gör det. Just nu finns det hundar som lider svåra brännskador på sina tass kuddar, eftersom den dagliga promenaden gjordes på för varmt en yta. Föreställ dig att ha en andra gradens solbränna på hela sulan på båda fötterna. Aj aj aj.. eller hur?

Vi måste vara försiktiga och se till att våra hundar inte bränner tassarna. En promenad tidigt på dagen eller sent på eftermiddagen / kvällen är mycket bättre än mitt på dagen (kom ihåg att ta med vatten och en skål). Om du inte är säker på om asfalten är för varm, ta av dig skorna och stå / gå barfota på den. Om du själv tycker att det är obekvämt att gå där är sannolikheten stor att hunden inte tycker att det är skönt heller. Om du fortfarande inte är säker så vänta. Var försiktig med det här. Hunden kommer att älska dig för det ..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
<span>%d</span> bloggare gillar detta: